Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1,075 млн. лв. събра "";Българската Коледа"",N

0 коментара

С близо 75 хиляди лева за последните три дни нараснаха събраните средства в благотворителната инициатива на президента Георги Първанов "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда". Към началото на днешния ден общата сума на даренията е 1 074 693 лева. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В набирателната сметка на кампанията до този момент са постъпили 419 196 лева.

Над 600 хиляди са обажданията и SMS-ите към специалните номера на БТК, Globul и Мtel, всяко от които носи по един лев за инициативата. По този начин са събрани 121 602 лева от обаждания и SMS в мрежата на Globul, 302 618 лева от обаждания и SMS в мрежата на Мtel и 177 775 лева от обаждания към специалния номер, предоставен от БТК.

53 502 лева са целевите суми от дарители, поели лечението на индивидуални случаи, или предоставили лекарства и медицинска апаратура за детски лечебни заведения.

Набирането на средства в инициативата "Българската Коледа" продължава до 31 декември. Желаещите да се включат в нея могат да се обадят или да изпратят SMS на телефон 1117 - без код за абонати на "ГлоБул" и "М-Тел", и на телефон 0900 1117 за абонати на БТК.

Всеки, който иска да помогне, може да ползва и дарителската сметка в Обединена българска банка. Банкова сметка: 1045397416 Банков код: 20080023.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.