Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1100 журналисти са акредитирани за изборите в България

17 коментара

Двайсет чуждестранни представители ще наблюдават как протичат парламентарни избори у нас на 25 юни, информира шефът на информационната дирекция на МВнР Мария Донска в петък при откриването на Международния пресцентър в НДК.

Сред тях са дванайсет представители на ОССЕ, четири на ПАСЕ, двама са от “Избори – Демокрация”, неправителствена организация на страните от ОНД и двама от Националния демократичен институт на САЩ. Засега те не са дали заявка за срещи с медиите, но обичайно официалните им доклади са готови от 4 до 6 седмици след изборите.

В пресцентъра са акредитирани близо 1000 български и 96 чуждестранни журналисти, които ще отразяват изборите на 25 юни. Основните политически сили вече прехвърлиха щабовете си в офиси в Националния дворец на културата.

За отразяване на изборите са се акредитирали представители от всички големи световни агенции, европейски вестници и списания, а с по десетина журналисти са представени медиите от Америка и Азия.

560 са българските журналисти от електронните медии, 220 са представители на печатните издания, 100 - на агенциите. Около 180 представители на дипломатически мисии също ще присъстват.

Според договорката с политическите сили, веднага след първите прогнозни социологически проучвания, в зала №3 на НДК ще започнат пресконференциите на партиите и коалициите, преминали 4-процентовата бариера. Първи ще бъдат победителите.

Едва след края на всички брифинги, които по регламент са по 30 минути с 15 -минутни почивки, думата ще бъде дадена и на партиите, останали под чертата.

Донска обясни, че в 345 секции в 72 страни, където ще гласуват български граждани, има служители на МВнР, които ще подават информация за хода на изборния ден. Те обаче не са упълномощени да съобщават изборни резултати.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

17 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. вот N:14
    #17

    Гласувайте за "Атака", защото това е шанса да промените нещо в тази страна!!! ”АТАКА” - Наказателния вот N:14

  2. Иван
    #16

    Отдавна наблюдавам този човек. Говори много убедително. По принцип разсъжденията му са горе долу съвсем правилни, но... Просто не може да му се вярва. Едно говори - друго върши. Не е честен. Самият той е кандидат член на БКП, жена е бивш партиен секретар, а забрани на подобни да бъдат кандидати за народни представители преди 8 години ( но не и на себе си ). Подреждаше листите както си иска. Даже Иван Чомаков не знаеше нищо по това време. Пълен деспот в името на необходимата му пълна власт. И от него не можем да очакваме никакво реално противодействие на комунистите. Харесват го тези, които са напълно заблудени-фанатично му вярват или... искат да издигат на всяка цена покрай него.

  3. Генерал Кобалт
    #15

    Комунистите дават силни резултати сутринта и слаби следобед, тъй като стават винаги рано-рано и под строй се явяват пред урните. Това съм го наблюдавал с очите си като член на избирателна комисия, така че го знам прекрасно.АРЕ, ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ ПРЕД УРНИТЕ!!!С БЮЛЕТИНА № 8!!! МОЖЕ И ЗА ДРУГИТЕ ДВЕ БИВШИ СИНИ ПАРТИИ.ИМАТЕ ИЗБОР!САМО НЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАЙТЕ!!!ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ ПРЕД УРНИТЕ!!!

  4. Генерал Кобалт
    #14

    Това, ако не се лъжа, горе-долу повтаря положението от президентските и местните избори - бившите обединени сини сили си връщат второто място.Много зависи как ще се държат Атака. Те ще са против мръсната ченгесарска етническа пасмина и това е много хубаво.А ако и по други основни въпроси се приобщят към трите бивши сини, това ще е съвсем добре!Сините трябва да внимават с тях!!!

  5. SIА
    #13

    .

  6. SIА
    #12

    .

  7. SIА
    #11

    .

  8. SIА
    #10

    .

  9. SIА
    #9

    .

  10. SIА
    #8

    .

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.