Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1165 фирми за автопревози остават без лиценз

0 коментара

Предстои отнемане на лицензите на 1165 фирми за автомобилни превози. Това съобщи в парламента транспортният министър Николай Василев. Пред депутатите той оповести данните на извършените от началота на годината до ноември 2004 г. проверки сред превозвачите на товари и пътници

Изявлението му бе в отговор на питане на СДС-депутата Иван Иванов какво се прави за намаляване на нередностите при маршрутните превози. Основният проблем, създаван от маршрутните таксите, е неправилното внезапно и произволно спиране по пътищата, което създава условия за катастрофи, изтъкна Иванов пред министъра.

Шофьорите регулярно прибират таксата за пътуване, без да издават билет на возещите се, който представлява застраховка в случай на инцидент. Маршрутките не отговарят и на критериите за височина на пътническото купе, за максимален брой правостоящи и други стандарти, контролирани от Държавната агенция "Автомобилна инспекция", каза Иванов.

Започват масови проверки на маршрутки в големите градове. С това се ангажира транспортният министър Николай Василев. Той заяви, че през посочения период са проверени 1548 маршрутки в 12 области, където оперират 31 фирми за този вид превози. 251 акта са съставени за различни нарушения. 120 са за липса на разписание на движението им. 31 автомобила са се движили без застраховка "Гражданска отговорност". 21 шофьори не са минали психотест, а 17 маршрутки са се движили без лиценз.

Николай Василев припомни, че идната седмица ще внесе в парламента промени в Закона за автомобилните превози, които бяха инициирани от фирмите за оптимизиране движението на тежкотоварните автомобили във връзка с инцидента от преди три седмици в столичния квартал "Княжево", когато загинаха трима души.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.