1.2 млн. лири от Великобритания са вложени в модернизация на държавната администрация

1.2 млн. лири е осигурила Великобритания по проекта "Едно гише" за модернизиране на държавната администрация, съобщи посланик Джеръми Хил. Проектът, реализират от Министерския съвет и структури към него, бе закрит днес в резиденцията на посланик Хил.

Министърът на държавната администрация Димитър Калчев отчете, че в 52 процента от общините в България се осъществява обслужване на гражданите на принципа "едно гише". За централните ведомства този дял е 70 на сто, а за областните управи - 78 на сто, допълни той.

Проектът стартира през 2001г. като част от реформата в публичната администрация. Кабинетът е приел концепция за подобряване на обслужването. Създадени са центрове за информация в Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Главната инспекция по труда, Дирекцията за национален строителен контрол.

"Искаме да накараме администрацията да започне да мисли от позицията на клиентите, които обслужва," разясни министър Калчев.

"Този проект ще улесни значително гражданите. Силата на "Едно гише" е в това, че предлага подобрени, разширени и по-бързи услуги, обучен персонал, задълбочена компетентност и е ориентиран изключително към клиенти," посочи британският посланик Джеръми Хил.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?