129 жертви на сражения в Шри Ланка

Най-малко 129 души, включително деца, са убити, а близо 200 са ранени в подновените боеве между правителствените сили и тамилски бунтовници в Шри Ланка, съобщиха информационните агенции в сряда.

Служител на министерството на здравеопазването във военната зона в Шри Ланка заяви, че 279 ранени са били докарани в болница. 43 от тях починали поради липса на адекватно лечение, а по-късно още шест тела били докарани в моргата на болницата.

Армията на Шри Ланка бомбардирала последната, контролирана от тамилските сепаратисти, зона на североизток.

Най-малко 70 000 души са загинали, откакто започна гражданската война в Шри Ланка през 1983 година. Тамилските тигри водят въоръжена борба за създаване на независима държава в северните и източните райони на острова, населени предимно с тамили.

Предполагаем бунтовник от Тамилските тигри се взриви вчера пред джамия в южната част на Шри Ланка. При атентата загинаха 14 души, а 35 бяха ранени, включително министърът на пощите и телекомуникациите Махинда Виджесекара. Повечето от убитите са мюсюлмани. Още петима министри са били на мястото на експлозията, но останали невредими.

Споделяне

Още от Свят