1300 са загиналите от последното голямо земетресение в Индонезия

Около 1300 души са загинали при земетресението в понеделник в зоната на индонезийския остров Ниас край бреговете на Суматра, съобщи в петък Франсоа Дерюисо, координатор на операциите на ООН в града, цитиран от световните агенции. Той уточни, че това са приблизителни данни.

Според вицепрезидента на Индонезия Юсуф Кала жертвите на труса с магнитуд 8,7 по скалата на Рихтер са между 1000 и 2000.

Противно на очакванията на сеизмолозите трусът не предизвика опасни вълни цунами. Задейства се и центърът за регионално съобщение, който бе създаден след унищожителното земетресение от над девета степен по Рихтер в почти същия район в края на декември 2004 г.

Екип от 43 спасители от Министерството на извънредните ситуации на Русия пристигна тази сутрин на летище Медан в Индонезия с транспортен самолет Ил-76, предаде ИТАР-ТАСС.

Самолетът докара и полева болница. Според члена на екипа Андрей Легошин все още има шанс да бъдат спасени хора, останали под развалините. В зоната на бедствието вече работят спасители от Франция, Испания и Япония и медици от Сингапур и Австралия.

Споделяне

Още от Свят