Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1.360 млн.лв. печалба на летище "Варна"" до юли

0 коментара

1.360 млн.лв. е печалбата на летище "Варна" само за седемте месеца на годината, съобщи varnapool.net. Всички финансови резултати са подобрени в сравнение с 2002 г., е заявил директорът на летището Митко Михайлов пред Дарик радио.

12 000 души минават средно на ден през варненското летище, над 80 е броят на полетите от и за чужбина. Най-голям трафик летището обикновено има в понеделник и четвъртък, тогава са и най-многото чартърни полети.

През тази година са били преустроени един терминал на вътрешни линии и един на пристигащи пътници, което е увеличило пропускателната способност на аеропорта с 50 % за пристигащите пътници. На летището е въведена и нова система за чекиране на пътници и багажи, която съкращава времето за обработка.

Над 750 000 пътници са преминали през летището от началото на годината до сега.

Нарастващият непрекъснато поток от пътници ще наложи бъдещо разширение на терминалната сграда на аеропорта и ако не се построи нов терминал, е възможно да възникне проблем с обработката на пътниците, заяви шефът на летището.

Инвестиционната политика на летището за миналата година възлиза на 2,837 млн. лева. Според Михайлов, при сегашното законодателство и икономическа обстановка, най-добрият начин да се подобри инфраструктурата на летището е отдаването му на концесия. За подобряване на инфраструктурата и изграждането на нов терминал от концесионера се очаква да инвестира само за първите 2-3 години около 40 млн. лв.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.