Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1424 нови случая на коронавирус, починали са още 21 души

4 коментара
Снимка: БГНЕС

Новите случаи на коронавирус намаляват, но делът им продължава да е висок като процент от направените тестове. През последното денонощие са регистрирани 1424 новозаразени при 12 829 изследвания. Делът на положителните е над 11%. 68.3% от новозаразените не са били ваксинирани.

Още 21 души са починали през последното денонощие. Над 85% от тях не са били имунизирани.

Излекуваните са почти два пъти от новозаразените. За последните 24 часа са отчетени 2624.

В болници се лекуват 2019 души. 241 от тях са в интензивни отделения. През изминалото денонощие за лечение са постъпили още 208 пациенти. Над 78% от тях не са били ваксинирани.

Ваксинацията върви изключително бавно, сочат данните. Едва 1789 са поставените през последното денонощие дози. Досега у нас са имунизирани 2 048 723 души. С трета доза са над 700 хил. души.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Splatterhouse
    #4

    Последната партида от лабораторийте в Украйна.

  2. Stefan
    #3
    Отговор на коментар #2

    Всеки, който се е родил, ще умре. Тежко е за осъзнаване, знам. Плашещо понякога. Още в шумерската "Epic of Gilgamesh" е описан стремежа на човека към безсмъртие. Някои наивници напоследък решиха, че са го открили в една инжекция. Халачев да им е.

  3. Джелсомино
    #2

    Живеем си живота и само когато четем новините за момент се сещаме, че тихо, незабележимо и постоянно покрай нас умират хора. Затова ще си позволя да нарека антиваксърсърството "тихият убиец".

  4. Stefan
    #1

    Т.нар. "ваксинация" върви изключително бавно, даже май не върви, но пък Министерството на здравеопазването постоянно пръска грешни народни пари за безсмислени кампании. Захранва близки до властта медии, като този сайт. Вижда се банера. Всичко е усвояване на едни пари. Както беше преди "Промяната".

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.