Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1443 проекта в битка за 9 млн. евро по ФАР

3 коментара

Оценителна комисия в Министерството на икономиката и енергетиката започва класацията на кандидатствалите проекти по грантовата схема на програма ФАР “Конкурентоспособност”. Общо 1443 проектни предложения са получени до изтичането на крайния срок, съобщиха от ведомството в понеделник. Очаква се до два месеца да приключи оценката на проектите, които кандидатстват за усвояването на общо 8,74 млн. евро. Така през ноември би трябвало одобрените от Министерството на икономиката и енергетиката проекти да бъдат внесени за разглеждане и в Делегацията на Европейската Комисия в България.

Грантовата схема е част от по-големия проект по програма ФАР „Подкрепа за повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия”. По нея  малки и средни предприятия от производствения сектор получават финаниране заобновяване на технологичното оборудване, за консултантски услуги и професионално обучение за персонала на предприятията.

Размерът на предоставената безвъзмездна помощ не може да надхвърля 65 на сто от общата стойност на проекта.

За консултантски услуги проектите трябва да са за не по-малко от 2 000 и не повече от 15 000 евро. За инвестиционна подкрепа ще се дават не по-малко от 5 000 и не повече от 50 000 евро. За професионално обучение може да се кандидатства за не по-малко от 2 000 и не повече от 10 000 евро.

През 2006 г. вече стартираха първите две схеми от програмата  „Подкрепа за повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия” – грантовата схема за публично-частно партньорство и консултантска грантова схема.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. EU Citizen
    #4

    a drugite shte go...hat! Chestito na pechelivshite! e da ama tia 75,000 ne sa chisti vse pak ima 20-30% komision za Krasimir Nedelchev i podobnite mu! :)

  2. zaplatite
    #2

    Какви заплати и какво акане пада от всички държавни служби и бюджетни д...та! Администрацията на 5 министерства папка на народен гръб. И "бедствия и аварии" ще и замитат оакването. Евала, народе, страхотна администрация си имаме, страхотно управлние ни е сполетяло! "Дупката на входа на България - пред ГКПП Капитан Андреево, в която могат да се поберат две леки коли или един микробус, всъщност била на една трета от правителството ни. Откритието направи чиновник от Хасково вчера. "Оказва

  3. na..akan
    #1

    Да се сещате защо програмите не бяха направени за постигането на ясни цели, чрез извършването на видими дейности и видими резултати за гражданите и за подобряване на условията за живот и бизнес? "Повишаване на конкурентноспособността...?" що е то? - Даване пари на свои хора чрез неясни форми на отчет.Така и всички други "програми".Ни пътища, ни вода, ни канализация ще имаме с милиардите евро пари..Крадливата паплач наричаща себе си държава ще изпише на книга 99% от помощите братя ,а останалото ще е за лъжи по "часовете" и тем.п. глашатаи на мафията която ни е яхнала. Дано ЕС не се хване на мимикрията им и да ни отреже квитанцията. Тогава вече ще трябва да ги гътнем от властта. Няма начин...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.