Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1500 работници от "Стомана индъстри"" искат неиздължени пари

0 коментара

1500 работници от "Стомана индъстри" са се подписали под искане за плащане на неиздължени суми от заплати и отпуски, съобщи пред БТА председателят на Национална федерация "Металургия" към КТ "Подкрепа" Красимир Митов.

Над 10 милиона лева са постъпили в "Стомана" от продажба на основни фондове от началото на годината до сега, заяви синдикалният лидер. Пет милиона, 577 хиляди 688 лв. са изплатени за удовлетворяване на разноските по несъстоятелността. От тях 493 762 лв за отпуски, се твърди в писмо на изпълнителния директор на "Стомана" Валентин Бакалов до синдикатите в дружеството.

Работниците настояват за по-бързо и справедливо изплащане на сумите, чиито размер според "Подкрепа" е около 6 милиона лева. Според оздравителния план парите трябва да бъдат изплащани в продължение на 5 години, считано от 17 май 2001 година.

Междувременно стана известно, че на тримата лидери на "Подкрепа" средствата са издължени в пълен размер. Ако до 30 ноември не бъде направен график за изплащане на сумите, ще започнем протести, заяви Красимир Митов. Формата на протестите все още се обмисля, защото хората нямало да напускат работните си места.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.