17-годишен се взриви в сградата на руските спецслужби в Архангелск

Терористът е загинал, 3-ма сътрудници на ФСБ са ранени

17-годишен се взриви в сградата на руските спецслужби в Архангелск

17-годишно момче взриви бомба в сградата на областното управление на руската Федерална служба за сигурност в северния град Архангелск. Нападателят е загинал, а трима сътрудници на руската спецслужба са ранени. Това съобщи федералното следствие, предаде ТАСС.

По предварителни данни тийнейджърът е използвал самоделно устройство. Самоличността му е установена, се казва в съобщението, в което няма подробности за извършителя.

Следствения комитет на Русия е започнал наказателно дело за терористичен акт и незаконно пренасяне на боеприпаси.

Делото ще бъде разследвано от централния апарат на Следствения комитет в Москва, който ще проучи кръга от познати на младежа и евентуалните му мотиви, заяви за ТАСС говорителката на федералното следствие Светлана Петренко.

Според местните власти малко преди 09.00 ч. (06.00 по Гринуич) в сградата е избухнало взривно устройство. Младежът е влязъл в сградата и е извадил от чантата си неустановен обект, който избухнал в ръцете му.

Нападенията срещу полицията и службите за сигурност не са често явление в Русия с изключение на Северен Кавказ - регион с предимно мюсюлманско население, където властите водят борба с ислямистки бунтовници, отбелязва АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят