Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1724 са новите случаи, починали са 67 души

7 коментара
Снимка: БГНЕС

Лек спад на новите случаи на коронавирус се отчита през последното денонощие. Установени са 1724 положителни проби при 1862 ден по-рано. И направените тестове обаче са по-малко. За последните 24 часа са направени 21 167 изследвания при над 24 хил. предишното денонощие.

Починалите са 67 души. С това общият им брой става 19 876.

Излекуваните са повече от новозаразените. За изминалите 24 часа от заболяването са се възстановили 1964 души, с което общият им брой вече е над 419 хил. души.

Най-много нови случаи има в София – 310. На следващо място е Пловдив с 157. Във Варна положителните проби са 127, в Бургас – 103.

Към момента в болници се лекуват 4627 души. В интензивни отделения са 396 пациенти.

За изминалото денонощие са поставени 11 198 дози ваксина. Изцяло ваксинираните у нас са 1 265 174 души.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Free spirit
    #7
    Отговор на коментар #3

    Е как го преведохте така? На обикновен език ознащава че хората които са заразени със инфлуенца имат два пъти по-малък шанс да се инфектират и със Ковид. Най вероятно защото са болни и си седят в къщи. Но ако се инфектират, щансът да умрат е 6 пъти (това е 600 процента) по голям спрямо хора които имат асамо Ковид или само инфлуенца.The risk of testing positive for SARS-CoV-2 was 58% lower among influenza-positive cases and patients with a coinfection had a risk of death of 5.92 (95% confidence interval:

  2. IZV
    #6
    Отговор на коментар #5

    именно, и очаквам утре когато падне от 8% на 5%, 4%, 2% и 1% всички включително и feb да говорят за край на вълната, ненужна паника, безмислена ваксинация защото вече сме го преболедували. обаче не се случва - тогава започват да говорят за все някой появил се единичен позаболял, за пик в Бурунди, Гватемала и т.н. за 18-ти някак си все по смъртоносен и заразен щам, поразяващ все по млади - дори ембрионите вече ще поразява, следващия сперматозоидите и т.н.. масовата психоза и манипулация на масите чрез невидимия враг - хора усетете се!

  3. feb
    #5

    Не мога да проумея, защо продължава да се говори за БРОЙ позитивни пациенти, а не за ПРОЦЕНТ позитивни от направените тестове, защото всъщност за 16-ти имаме 7.5%, а за 17-ти 8.1%, което е точно обратното на СПАД.

  4. Dim
    #4
    Отговор на коментар #1

    Ами ако отново искаме болните да умират по стълбите на болниците или въобще да не могат да достигнат до лечебно заведение да върнем тогава т.н. "ЩАБ" начело с Мотафчийски, Балтов и доматения професор.

  5. Valpet
    #3

    В научна статия, пуликувана в реномирано академично списание
    https://academic.oup.com/ije/article/50/4/1124/6263422

    се казва следното:

    „Рискът от положителен тест за SARS-CoV-2 е с 58% по-нисък при грипно-положителни случаи и пациентите със съ-инфекция са имали риск от смърт от 5,92 (95% доверителен интервал: 3,21-10,91) пъти по-голям, отколкото при тези без грипен вирус или без SARS-CoV-2. Вероятността от използване на вентилация или смърт, и прием в интензивно отделение или смърт, са най -големи

  6. beyond_the_frame
    #2

    Дами и Господа Плоскоземци, влакът за Оня Свят отпътува от четвърти коловоз. Моля не се блъскайте! НЕ СЕ БЛЪСКАЙТЕ! Има място за всички!

  7. Преслав
    #1

    За "отличното" справяне с кризата , Радев оставя Стойчо Кацаров и в новото си правителство хаха.По-некадърно управление не сме имали от десетилетия ...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.