269 са новите случаи на коронавирус

Отчита се висок брой на излекуваните, в 7 области няма новозаразени

269 са новите случаи на коронавирус

269 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас през последното денонощие. Отичта се спад спрямо предишните 24 часа, когато бяха открити 330 случая. За последното денонощие са направени 5913 теста. Наред със спада в новите случаи се отчита и голям брой излекувани – 388. През последните дни не е отчитана позтивината тенденция излекуваните да са повече от новозаразените.

Починали са 8 души, а хоспитализираните са 665. 27 от тях с в интензивни отделения.

Общо потвърдените случаи в България вече са 9853. Активните са 4493. Общият брой на излекуваните е 5031.

По традиция най-много нови случаи има в София – 53. 34 са отчетени в Благоевград, където се забелязва ръст, а във Варна са 31. По 27 нови случая има в Пловдив и Добрич. В Ямбол има 11 нови заразени, а в София-област – 10. По 9 са новите случаи в Търново, Русе и Стара Загора. В Габрово са отчетени 8 нови случая, в Смолян и Кюстендил– 7, в Бургас – 6, в Кърджали и Пазаржик – по 5, в Хасково – 4. По 2 нови случая има в Перник, Сливен и Монтана.

През изминалите 24 часа не са установени нови случаи във Враца, Ловеч, Плевен, Разград, Силистра, Търговище и Шумен.

11 са вече заразените в дома за възрастни в Русе

Вече 11 са общо заразените в дома за възрастни хора в Русе, където преди ден стана известно за 8 случая. Новите три случая са на медицинска сестра на 61-годишна възраст, която е на домашно лечение и двама мъже - на 80 и на 88 години, живеещи в дома, които са настанени в инфекциозното отделение на болница "Канев". Те са в стабилно състояние. Така заразените с Covid-19 в дома вече са 11 - 4 служители и 7 възрастни. От социалното заведение увериха, че се вземат всички необходими противоепидемични мерки.

Организиран е сменен работен режим, отново е наложена изолация на потребителите, в дома не се допускат външни лица, измерва се температурата на всички, следи се спазване на хигиенните изисквания. Продължават изследванията на персонала, като PCR тестове ще се правят и на всеки от обитателите при проявена симптоматика.


Споделяне

Още от България