Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2903 са новите случаи, починали са още 76 души

1 коментар
Снимка: БГНЕС

Пореден спад в броя на новозаразените с коронавирус е регистриран през последното денонощие. Новозаразаните са 2903, отчита статистиката. Направените тестове малко над 24 хил., т.е. делът на положителните проби е близо 12%. Близо 75% от новозаразените не са ваксинирани.

Починали са още 76 души. С това общият им брой става 35 433. Над 92% от смъртните случаи за последното денонощие са при неимунизирани.

Излекуваните са почти два пъти повече от новозаразените, сочат още данните. За последното денонощие се отчитат 5449 преболедували.

В болници продължават да се лекуват 4224 души. 500 от тях са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са постъпили още 367 души. Близо 82% от тях не са имунизирани.

За пореден ден се отчитат ниски нива на ваксинацията. През последното денонощие са поставени 4203 дози. Имунизираните у нас са 2 043 943 души. С трета доза са 685 484 души.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Stefan
    #1

    Нещата полека-лека се оправят, даже бих казал, че бързо се оправят. Какво ни кара да чакаме 20 март, или 31 март, за да обявим края на епидемията и всичко свързано с нея?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.