31 деца са изгорели при пожар в автобус в Колумбия

31 деца са изгорели при пожар в автобус в Колумбия

31 деца са изгорели, след като автобус, в който пътували, се запали в северната част на Колумбия, съобщава в понеделник Червеният кръст, цитиран от АФП. Други 25 души, сред които и един възрастен, са пострадали сериозно при инцидента край град Фундасион.

Ранените имат изгаряния от втора и трета степен и много от тях все още са в критично състояние, уточниха от организацията. Децата, които са пътували в автобуса, са били на възраст между 1 и 8 години и са се връщали по домовете си след религиозна литургия.

От местната полиция съобщават, че превозното средство експлодирало около обед, а пожарът е бил толкова силен, че са имали проблем в определянето на пострадалите. Според разкази на оцелели шофьорът е държал контейнер с газ в автобуса.

Първоначално властите посочиха като причина за експлозията проблем в механиката. Водачът избягал от мястото на инцидента, но гневни местни отишли до дома му и започнали да хвърлят камъни по прозорците, съобщи кметът.

Президентът Хуан Мануел Сантос пристигна във Фундасион след финален митинг от предизборната си кампания в неделя в Богота седмица преди вота на 25 май.

Споделяне

Още от Свят