76 млн.лв. са приходите на "България ер" за 2003 г.

76 млн.лв. са приходите на националния превозвач България ер за 2003 г. Това е с близо 20% повече от заложеното в бизнес плана на компанията, съобщи Дарик радио. Ръководството на България ер обяви финансовите резултати в Рим, където преговаря с Ал Италия по различни форми на сътрудничество.

Очакваната печалба на компанията за периода януари - декември 2003 г. е около 1.5 млн.лв. За 2004 се очаква 82% ръст спрямо резултатите за 2003-та, прогнозата се основава на разширяване на дейността на компанията и увеличаване на честотите на полетите, откриването на нови линии, както и на динамичната чартърна програма.

В момента "България ер" оперира по 13 директни линии. От 3 май авиопревозвачът ще лети директно и до Прага, а през юни ще започне да извършва полети и по линията София - Милано - София.

"Ал Италия" също ще увеличи полетите си до България, заради нарастващия поток от бизнесмени и туристи, стана ясно след среща на ръководството на компанията с транспортния министър Николай Василев в Рим. Сега полетите на "Ал Италия" по дестинацията Милано - София - Милано са 11 пъти седмично, а до края на годината ще стана 15. "България ер" лети до Рим 7 пъти в седмицата.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: