Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

8932 са новите случаи на коронавирус, починали са още 89 души

9 коментара
Снимка: БГНЕС

Спад в броя на новозаразените отчита статистиката за последното денонощие. Регистрирани са 8932 положителни теста при над 10 хил. 24 часа по-рано. Направените изследвания са 39 445, т.е. новозаразените са 22.6%. Над 77% от новите случаи са при неимунизирани.  

Още 87 души са починали през последното денонощие, с което общият им брой става 32 518. В близо 90% от смъртните случаи болните не са били ваксинирани.

5198 са настанените в болници. 530 от тях са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са постъпили още 529 пациенти. 81.4% от тях не са ваксинирани.

Нови 19 191 дози са поставени за 24 часа, сочат данните. Изцяло ваксинираните у нас вече са 1 973 224 души. С бустерна доза са 555 333.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

9 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. archibal
    #9

    Адвокат Анели Чобанова: "При мен има два смъртни акта на едно и също лице с едно и също ЕГН издадени в един и същи ден и в един и същи час. На единият смъртен акт е написана истинската причина за смъртта, на другият е написана COVID."

  2. Филка Русофилка
    #8

    Балансът на умрелите от Ковид за днес (всъшност за вчера) е 90% антиваксъри и 10% с фалшиви сертификати, демек пак антиваксъри. Мисля, че Кирето няма да издържи дълго време, наблюдавайки това масово избиване на антиваксъри, което по-приляга на един комунистически режим. Накрая все пак ще се реши да ги надупи за ваксиниране, демек ще го направи задължително, като им отнеме главанашкото право на "преценяне". :)

  3. Valpet
    #7
    Отговор на коментар #5

    Ха дано!На британците най-после им дойде акъла в главите. Това е добро начало, защото американците обичат да им подражават. Но във фашистка Австрия (родината на Хитлер) правят задължителна ваксинацията за цялото възрастно население от 1 февруари т.г. Има разбира се мащабни протести, но да видим каква ще излезе.

  4. Dante Alighieri
    #6
    Отговор на коментар #4

    Нещо, напълно в реда на нещата...

  5. Nezavisim
    #5

    Това, което наблюдаваме в световен мащаб е, че от октомври насам заразата се разпространява много по-бързо във високо ваксинираните страни отколкото в ниско ваксинираните страни. За щастие се появи Омикрон, който може би ще сложи край на тази лудост с принудителни ваксинации, сертификати и други подобни.

  6. Горскио
    #4
    Отговор на коментар #1

    Омикрончо не признава Пфайзер - майзер, нито каквито и да е боцкания. Преди седмица го изкарах аз (неваксиниран) и жена ми (ваксинирана с Файзер преди 2 месеца). Жена ми го изкара със същите симптоми (главоболие, температура, запушен и течащ нос, кашлица в продължение на 4 дена) като моите и малко по-тежко от мен.

  7. Горскио
    #3
    Отговор на коментар #2

    Добра новина - много заразени - Омикрон продължава да измества делтата и да създава естествен имунитет (естествено ваксиниране). Резултатът е намаляване на хоспитализираните в интензивни отделения.

  8. Obelq Obelqsas
    #2

    17 януари: 5223 в болница 541 в интензивно 18 януари: 5259 в болница, 554 в интензивно 19 януари: 5206 в болница, 542 в интензивно 20 януари: 5198 в болница, 530 в интензивно

  9. Dante Alighieri
    #1

    Сиреч, при много повече доказани носители на вируса, в болница влизат много по-малко в сравнение с Делта миналата година. В работата ми тримата ваксинирани са вкъщи, със симптоми...Такива неща, просташки малко.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.