Агджа обещава сензационни разкрития срещу 5 млн. долара хонорар

Турският терорист Мехмед Али Агджа, извършил през 1981 г. покушение срещу папа Йоан-Павел Втори, и миналия четвъртък освободен от затвора в Турция, е изпратил писмо до водещите световни средства за масова информация, в което обещава да направи сензационни разкрития срещу хонорар от 5 млн. долара за ексклузивно интервю, съобщи във вторник агенция ИТАР-ТАСС като се позова на турския вестник “Сабах”.

Според изданието един от роднините на Агджа е заявил пред вестника, че много вестници и телевизионни канали в света искат интервю от Агджа и самият той планира да спечели 5 млн. долара от подобно нещо. Така, според Агджа, той щял да бъде компенсиран за годините, прекарани в затвора.

Италианската агенция АНСА отбелязва, като се позовава на източници от журналистическите кръгове в Турция, че американската телевизионна компания СиЕнЕн е предложила на Агджа 1 млн. долара, а на майка му - 600 хил. долара, за разговор с тях.

Вестниците “Сабах” и “Хюриет” пишат във вторник, че година преди терористичните атаки на 11 септември в САЩ Агджа е написал писмо до съветника по онова време на турската разузнавателна служба Шенкал Атасагун, в което е заявил, че може да отиде сам в Афганистан и да доведе жив или мъртъв Осама бин Ладен.

Споделяне

Още от Балкани