ГЕРБ обвини БСП в черен пиар от 2009 г. насам

Агенцията на Моника Йосифова издавала "опорни точки" за очерняне на Борисов

Сергей Станишев и съпругата му Моника

ГЕРБ обвини БСП в черен пиар срещу Бойко Борисов още от 2009 г. Повод за обвинението станаха изтекли в медиите "опорни точки", които подготвяла и разпространявала пиар агенцията на Моника Йосифова, сега Станишева.

"Ако ги проследите в тяхното развитие, може да издадете наръчник как се прави черен пиар в България, коментира в петък пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Още от 2009 г. е започнала черната кампания срещу Бойко Борисов, тогава кмет на София, отбеляза той. По историята със сметището в Суходол е било посочено как трябва да се говори, след това как трябва да се обяснява защо са загубени евроизборите, за последвалите парламентарни избори е записано как трябва да се акцентира върху това, че Бойко Борисов и Иван Костов ще разпродадат и малкото останало за продаване в България, посочи Главчев.

Очевидно, когато някой не може да си изгради позитивен образ, се прибягва до черен пиар на опонента, коментира той. Според него БСП, която се ползва от тези опорни точки, не може да повдигне и със стотни от процента своя рейтинг, и затова всички усилия са насочени към очерняне на опонентите. Странно впечатление прави, че обикновено опорните точки изтичат към адресатите преди компететнтите органи да се произнесат, отбеляза той.

Главчев посочи, че Моника Йосифова е знаела два месеца по-рано, че ще има обсъждане на Министерския съвет за договор с лобиста Хохегер.

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева допълни данните за "необичайната информираност" на Моника Йосифова. На 16 април има "опорни точки" за подслушването, на 17 април излиза становище на прокуратурата, на 17 април има "опорни" точки за Флоров, на 19 април той е остранен, посочи Караянчева.

По думите ѝ това води до логичните заключения, че може би някой предварително получава информация, която не е регламентирана. Така ли БСП, която е част от ПЕС, работи за обединена Европа, попита Караянчева.

Димитър Главчев съобщи, че ГЕРБ ще информира всички европейски институции за това, което се случва, включително и Европарламента, където се разбрало, че Моника Йосифова има консултантски договор. Нарочно писмо ще изпратим до ПЕС, за да видят какви практики се прилагат в България по време на предизборни кампании, добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?