Агенцията за приватизация обяви търг за недвижим имот в Лом

Търг за продажба на държавен имот в Лом, насрочен за 24 ноември, е на път да се превърне в една от малкото сделки, постигнати през тази година от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АРСК), която е на път да изхарчи за издръжката си повече пари от изкараните от дейността ѝ..

Наддаването за поземления имот с площ 49 837 кв. м, намиращ се в местността "Кури гьол“ на град Лом, ще тръгне от 705 000 лева без ДДС, а стъпката на наддаване – 50 хил. лева.

Кандидатите да играят за имота трябва да внесат депозит от 100 хил. лева без включен ДДС.

Поземленият имот e разположен по поречието на река Дунав при вливането в нея на река Лом. Разположен е с лице към главния път в посока Видин в непосредствена близост до река Дунав.

До участие в търга няма да се допускат офшорни дружества; лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава; лица, които са в ликвидация; лица, обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност; както и лица, осъдени за банкрут.

Търгът ще се проведе на 24 ноември 2014г. от 11.00 часа в сградата на АПСК. Цената на тръжната документация е 500 лева и може да бъде закупена в срок до 17 ноември 2014г. в стая 515 на агенцията , допълват от ведомството.

Споделяне

Още от Бизнес