Аграрният министър уволни шефа на агенцията по рибарство

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов уволни изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)Пламен Камбуров, съобщиха от министерството във вторник. Ръководството на агенцията ще бъде поето от Марин Димитров, който заемаше длъжността зам.-изпълнителен директор на ИАРА от 30 юни 2008 г.,

Според Цветанов промяната в ръководството на агенцията цели по-ефективно прилагане на оперативна програма "Рибарство” 2007-2013 г., оптимизиране дейността на агенцията и конструктивен диалог със структурите на ЕС.

Камбуров от своя страна отрече да има затруднения с оперативната програма и каза, че уволнението му се дължи на  личностни проблеми между него и Валери Цветанов.

Оперативната програма бе одобрена от ЕК през декември 2007 г., но бе пред провал заради недостатъчни капацитет на агенцията, неуредици със собствеността на рибарските пристанища и неразбирателство между браншовите организации по прилагането ѝ.

Една от причините за блокирането на програмата бе и липсата на директор на ИАРА, след като предишният шеф Ерман Занков стана клиент на прокуратурата за злоупотреби с пари на агенцията. След като браншът заплаши с протести, на 28 май миналата година за директор на агенцията по спешност бе назначен Пламен Камбуров.

Споделяне

Още от България