Airbnb ще подслони безплатно 20 000 бежанци от Афганистан

Airbnb ще подслони безплатно 20 000 бежанци от Афганистан

Airbnb планира да осигури безплатно подслоняване на 20 000 афганистански бежанци в имоти из целия свят, с които работи платформата, обяви Браян Чески, изп.-директор на компанията.

Бежанците ще бъдат настанени в имоти, които в момента са налични на платформата на Airbnb, става още ясно от туит на Челси. Настаняването ще е за сметка на компанията, но Чески не уточни колко точно Airbnb планира да похарчи по тази си инициатива и колко дълго планира да продължи този временен предстой за бежанците.

"Преселването на афганистански бежанци в САЩ и другаде е една от най -големите хуманитарни кризи на нашето време", каза още Чески.

"Чувстваме отговорност да участваме.", добави той.

Чески добави, че се надява инициативата на неговата компания да вдъхнови и други бизнес лидери да направят същото.

"Няма време за губене", добави мениджърът.

Чески се обърна и към собствениците на имоти, които ги предлагат под наем, да се обърнат към него и той ще ги свърже със служителите на компанията, ако искат да подслонят бежанци.

Airbnb, която се оценява на около 92 милиарда долара, често предлага да покрива разходите за жилища при извънредни ситуации. До момента чрез компанията 75 000 души са намерили място за престой във време на криза от 2012 г. наса, твърдят оттам.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес