Актрисата Кейт Бланшет призна, че е имала любовни връзки и с жени

Актрисата Кейт Бланшет призна, че е имала любовни връзки и с жени

Холивудската актриса Кейт Бланшет призна, че е бисексуална. В интервю за списание "Варайъти" тя каза, че е имала любовни романи и с жени. Така тя е имала житейския опит за снимките на филма "Керъл", който разглежда теми за хомосексуалността. Премиерата на лентата ще бъде на 17 май в рамките на фестивала в Кан.

На въпрос на изданието за пръв път ли ѝ се налага да играе ролата на лесбийка, Бланшет отвърна: "На екрана или в живота? В живота – много пъти".

Актрисата разказва, че при подготовката на ролята тя е прочела много книги с историята на любовта между две жени и по думите ѝ филмът е станал емоционално сдържан.

Действието в "Керъл" се развива в Ню Йорк през 1950-ти години. Лентата разказва за взаимоотношенията между младата продавачка Тереза (Руни Мара) и омъжената Карол (Кейт Бланшет). Филмът е по романа на Патриша Хайсмит "Цената на солта".

Кейт Бланшет, която е най-известна с ролите си в "Елизабет", "Странната история на Бенджамин Бътън", "Авиатор" и "Талантливият мистър Рипли", е омъжена от 17 години за сценариста и монтажист Андрю Ептън". Двойката има четири деца – едно собствено и три осиновени.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?