Алексей Петров иска да се оповестят "страшните тайни" за спецслужбите

Обвиняем номер едно в България Алексей Петров поиска от ареста да се разсекрети информацията, която предостави на парламентарната комисия за контрол на ДАНС за начина на функциониране на спецслужбите в България. Петров настоява за това в писмо до Волен Сидеров, който поема председателството на парламентарния орган от Иван Костов.

Бившата барета, съветник в ДАНС и доскорошен "лоялен" гражданин е изпратил писмо с искането си до лидера на "Атака" в понеделник, само ден преди Софийският апелативен съд да заседава по мярката му за неотклонение.

"Г-н Сидеров, моля Ви в качеството на председател да предприемете необходимите действия за декласифициране на предоставената от мен информация за използването от специалните служби на своеобразен модел за отстраняване на неудобните хора, а при необходимост – включително тяхното ликвидиране", се казва в писмото на Алексей Петров, цитирано от БГНЕС.

"Реших да разкрия пред Комисията този феномен на прехода с ясното разбиране за риска да бъде използван с цялата му сила срещу мен, но приех това за мой дълг. Ваш дълг е г-н Председател да защитите инакомислещите от репресията на всяко управление, като разкриете пред българското общество засекретения в поверената Ви Комисия модел за саморазправа с опонента", се казва още в писмото.

През ноември миналата година Петров отиде в комисията за контрол на ДАНС и разказа "страшни тайни" за работата на спец службите, част от които е бил и самият той. Петров отдавна настоява да се разсекрети стенограмата от заседанието. Той самият твърди, че ръководството на ДАНС по негово време е успяло да елиминира посттоталитарния модел на службите за елиминиране на конкуренция или опоненти чрез дискредитиране или физическо отстраняване, а новите шефове на агенцията го възстановяват.

Споделяне

Още по темата

Още от България