Алексей Петров свидетел за убийството на ямболската адвокатка

Алексей Петров свидетел за убийството на ямболската адвокатка

Най-видният обвиняем в страната Алексей Петров ще дава показания по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Това реши в понеделник Софийският градски съд (СГС).

Бившият съветник в ДАНС и посочен за лидер на престъпната група “Октопод” е станал работодател на Георгиева няколко месеца преди убийството ѝ. Разпитът му бе поискан от адвоката на семейството на Георгиева. Пред съда Петров ще трябва да обясни дали е знаел за убийството преди за него да научи полицията.

Надежда Георгиева бе открита звeрски убита в дома си през февруари 2000 г. За смъртта ѝ прокуратурата търси отговорност от Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина Калайджиева, която от години е в Англия, но тамошните власти не изпълняват съдебната поръчка да я върнат в България.

По това дело двама свидетели под клетва преди години заявиха, че бившият главен прокурор Никола Филчев собственоръчно е убил Георгиева. Това са Пламен Симов, бивш председател на моряшкия синдикат, и Нанка Колева, която е съпруга на разстреляния обвинител Николай Колев.

Въпреки тази показания Филчев не е викан на разпит по делото.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?