Американка е пратена на съд задето била по монокини вкъщи

Тили Бюканан и съпругът й Джаред, сн. Фейсбук

Американка от консервативния щат Юта рискува да бъде пратена в затвора и включена в регистър на сексуални престъпници, защото се разхождала гола до кръста у дома си, където се намирали и децата на съпруга ѝ, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

27-годишната Тили Бюканан работела заедно със съпруга си Джаред в гаража им, в предградието на Солт Лейк сити, и двамата се съблекли до кръста, за да не изцапат дрехите им, според писмо до прокурора на Юта, изпратено от нейния адвокат Дейвид Лейн. Тогава в гаража влезли децата на съпруга ѝ от предишен брак, на възраст 9, 10 и 13 години.

Младата жена им обяснила, че се смята за феминистка и че ако баща им може да се разхожда гол до кръста, няма причина и тя да не може. Според в. "Солт Лейк Трибюн" полицията разбрала за случилото се, когато социалните служби се заинтересували от децата по въпрос, несвързан с Тили Бюканан.

Тогава обаче майка им съобщила за случилото се, което определила като "притеснително". В резултат на 27-годишната жена били предявени три обвинения за "неприлично поведение пред деца", провинение, което се наказва с до една година затвор и включване в щатския списък на извършители на сексуални престъпления за срок от 10 години.

Адвокатът ѝ иска делото да бъде преустановено и заявява, че щатският закон е противоконституционен.

"Тъй като Тили Бюканан е жена, голият ѝ торс се смята за нещо порнографско и неприлично, докато голият торс на съпруга ѝ се смята за символ на сила и гордост", подчертава Лейн в писмото си. Следователно "тя е преследвана заради пола си", заключва той.

Споделяне

Още от Свят