Американски експерт ще обучава специалисти у нас в успешна терапия за деца с аутизъм

Американски експерт ще обучава специалисти у нас в успешна терапия за деца с аутизъм

Американският експерт в областта на аутизма Джейк Грийнспан ще гостува за втори път в България от 27 февруари до 1 март 2017, за да обучи специалисти от Център за деца с аутизъм “И аз мога“ (I can too) в Пловдив и да представи успешен метод за терапия на деца с аутизъм.

Впечатлен от дейността на центъра, който единствен в страната прилага терапевтичния метод на “Грийнспан“, Джейк ще работи с екипа от професионалисти за развиване на техните практически умения.

На 28 февруари (вторник) от 15:00 ч. терапевтът ще проведе отворена среща-лекция за родители, специалисти, организации и медии, на която ще разкаже за успешната практика. Събитието ще се състои в зала № 6 на Центъра за деца с аутизъм в гр. Пловдив (ул. Любен Каравелов 5, ет 3, Сграда на ДКЦ VI, до хотел Лайпциг).

Само година след откриването на Центъра, повече от 30 деца с аутизъм получават необходимата им терапия. Благодарение на “Методoлогия Грийнспан Флортайм”, “И аз мога“ помогна за подобряване състоянието на децата и за напредъка им в три основни насоки - физическа регулация, емоционално развитие и интелектуални познания.
Джейк Грийнспан е син и наследник на основателя на едноименната методология -

Д-р Стенли Грийнспан (1941–2010 г.). Джейк е основател на терапевтичен център "Флортайм Център" ("The Floortime Center") в САЩ, където той и екипът му работят с деца с аутизъм и техните семейства. Грийнспан прави активно тренинги, гостува като лектор и е ментор на организации по целия свят. Обучил е повече от сто терапевта и десетки специалисти и помага за откриването на клиники в Източна Европа и Южна Америка.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?