Американски самолети са атакували мишени на ИД в Либия

Американски самолети са атакували мишени на ИД в Либия

Американски самолети са атакували няколко свързани с "Ислямска държава" мишени в Либия тази сутрин, съобщи военен говорител, цитиран от Ройтерс.

Сред тях е бил туниският ислямист Нурредин Шушан, свързан с две големи терористични нападения в Тунис миналата година, потвърди полковник Марк Чийдъл, говорител на Африканското командване в Пентагона.

Нанесени са и удари срещу тренировъчен лагер на ИД.

"Правим оценка на резултатите от операцията и ще дадем допълнителна информация, когато сме готови", допълни Чийдъл.

Атаката е била насочена срещу къща в Сабратан, където е имало сведения, че се намира терористът Нуреддин Шушан, посочва ДПА. Шушан бил свързан с нападенията срещу музея в Тунис и в хотела на плажа в курортния град Сус.

Сабратан се намира близо до границата с Тунис и е един от районите, където според западни разузнавания се е настанила "Ислямска държава", опитвайки се да се установи в северноафриканската страна.

Източници от болница в района на нападението и кметът на Сабратан казаха, че при нападението са загинали 40 души, предаде Ройтерс.

Президентът Барак Обама заяви, че САЩ няма да допуснат групировката "Ислямска държава" да се установи в Либия. А Пентагонът обяви, че не е изключена военна операция срещу ИД в Либия с прецизни удари с безпилотни самолети по главатари на групировката.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?