Андрей Райчев прогнозира миролюбив Борисов до парламентарния вот

Бойко Борисов, Сн: БГНЕС

В оставащото време до изборите министър-председателят Бойко Борисов ще демонстрира миролюбиво поведение. Такава прогноза направи в сряда социологът Андрей Райчев пред бТВ.

"Ако не ме лъже наблюдението, Бойко Борисов започна и ще започне все по-често да се изказва миролюбиво. Ще видите през тези 6 месеца един миролюбив лидер", заяви той в коментар за политическото поведение в оставащото време преди парламентарните избори тази година.

"Вижда ми се повече от очевидно, че българският народ няма да понесе нова тройна коалиция, но със сигурност мога да кажа, доколкото един социолог може да е сигурен 6 месеца преди изборите, че ГЕРБ няма да е на власт сам или въобще няма да е на власт след юли месец", прогнозира Райчев.

"В политиката реалностите са важни, за да управлява, на Борисов ще му трябват над 100 депутата, а това е невъзможно", добави той.

Социологът отбеляза, че според проучванията опозиционните партии на ГЕРБ ще получат общо над 10% повече гласове от управляващите. Според Райчев, дори с РЗС и още една патерица ГЕРБ няма да има мнозинство, за да управлява.

"Бойко Борисов не може да стои в позата на губещ. Именно затова той ще стане миролюбив в името на предстоящите избори", смята социологът.

Той обобщи също, че разликата между ГЕРБ и БСП към момента е 4% в полза на партията на Борисов. Другите формации, които минават със сигурност бариерата са: ДПС и движението на г-жа Кунева, заяви Андрей Райчев. По думите му "Атака" е на ръба, а при коалиция с ВМРО може и да влезе в парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?