Анкетната комисия "Плевнелиев" ще работи и във ваканцията на парламента

Временна анкетна комисия "Плевнелиев" може да работи и през ваканциите на парламента. Това решиха членовете ѝ при приемането на вътрешните правила за дейността ѝ.

Предложението направи Красимир Янков от "Коалиция за България".

 

Според него комисията би трябвало да заседава и през лятната ваканция на парламента, която според правилника му е през август.

Членовете на комисията решиха още да поискат информация от ДКЕВР и правителството, свързана с енергийните дружества и концесионерите за добив на природни богатства. От ДКЕВР ще бъдат поискани лицензионните договори, а от министерствата - договорите за концесия.


Председателят на временната комисия Магдалена Ташева смята, че трябва да бъдат поканени на заседание на комисията главният секретар и началникът на кабинета на президента. По думите ѝ комисията не би трябвало да търси държавния глава.

 

Ташева смята,че трябва да бъдат поканени и настоящият председател на ДКЕВР, както и предишните двама ръководители на тази институция.

 

Комисията бе създадена от управляващите с идеята да разследва срещата на държавния глава с директора на австрийската енергийна компания ЕВН (EVN) Щефан Шишковиц.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?