Антикорупционната комисия в НС няма да се занимава със сигналите на Божков

Антикорупционната комисия в НС няма да се занимава със сигналите на Божков

Парламентарната комисия за борба с корупцията няма да се занимава с публикуваните от хазартния бос Васил Божков скрийншотове от SMS-и с Vladi Goranov и паметна записка, подписана от Божков и собственикът на Нова тв Кирил Домусчиев.

Това се разбра от думите на председателя на комисията Борис Ячев. "Онова, което излиза като факти, поне досега, мисля, че не представлява интерес, нито за мен като председател на антикорупционната комисия, нито за членовете на комисията. На този етап не виждам някакви факти, които да предизвикат по-задълбочено разследване или да представят нови доказателства в посока на това което г-н Божков твърди, че има проблеми в администрацията, които са пречили или помогнали на неговия бизнес", каза той пред бТВ.

На заседание на комисията обаче темата щяла да бъде обсъдена с представители на КПКОНПИ, защото в четвъртък и без това щял да бъде разгледа дейността на антикорупционния орган.

Ячев, който е депутат от НФСБ, припомни, че преди две години партията се е опитала да ограничи рекламата на хазарт. "Тогава имаше изключително силна реакция от страна на Божков и от хора, които работят в неговите фирми, включително и чрез по-лични дебати", разказа Ячев.

Добави още, че миналата година обаче, когато поискали одържавяване на лотарийните билети, получили подкрепата на ГЕРБ и нямало реакции срещу идеята.

Междувременно Божков и Домусчиев решиха да се обстрелват един друг със фейсбук статуси.

"Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи", написа собственикът на Нова тв по адрес на Божков, говорейки именно за тогавашните опити да бъде ограничена рекламата на хазарт.  

Споделяне

Още от България