АП започва преговори с втория кандидат за "Винимпекс"

Агенцията за приватизация обяви решението на изпълнителния си съвет за започване на преговори за приватизацията на "Винимепкс" с класирания на второ мястго в конкурса "Белведере- България" ЕООД.

Надзорният съвет на АП отхвърли сделката с първия кандидат- консорциум между "Westphail Consulting Limited", "Вини" - Сливен и "Стара изба 1924" - София".

"Белведере- България" ЕООД е филиал на холдинговата структура "Белведере груп Франс" и внася нейни продукти у нас. По известните марки са водка "Собиески" и уиски "Магдален". В България компанията се занимава с дистрибуцията на местни вина и ракии и с износа им в чужбина.

"Винимпекс" се занимава с износ на вина и бе монополист в тази дейност до 1992 година. Фирмата има установени позиции във Великобритания, САЩ, Канада и др. Тя притежава регистрирани търговски марки в страната и чужбина, като SOFIA, ISKRA, CIOCIOSAN, Манастирска изба и др.

АП дава на "Белведере-България" 60 дневен срок за сключване на приватизационен договор. В срок до 20 дни компанията трябва да удължи валидността на офертата си за участие в конкурса с 60 дни.

В същия срок дружеството трябва да се внесе депозит в размер на 500 000 лева.

Споделяне

Още от Бизнес