Ар Джей Ренълдс и Бритиш Америкън Тобако сливат дейностите си в САЩ

Американската цигарена компания Ар Джей Рейнълдс и британската фирма Бритиш Америкън Тобакоу обявиха вчера сливането на дейностите си в областта на тютюна в САЩ, за да конкурират по-добре Филип Морис, съобщиха Франс прес, Ройтерс и Асошиейтед прес.

Трансакцията, при която ще се обединят вторият и третият по големина производители на цигари в САЩ, е на стойност около 3,1 млрд. долара - в акции и в брой.

Това сливане ще ни позволи да станем изключително ефикасни и ще подобри много способността ни да се справим с конкуренцията на американския пазар, каза Андрю Шиндлър - президент и генерален директор на Ар Джей Рейнълдс и председател на Административния съвет на групировката.

Ар Джей Рейнълдс произвежда цигарите Кемъл, Дорал, Салем и Уинстън, а американското поделение на Бритиш Америкън Тобакоу - Браун енд Уилямсън произвежда марките цигари Карлтън, Лъки Страйк, Куул и Пол Мол.

Новата компания ще се нарича Рейнълдс Америкън Инк., тя ще се котира на борсата и 42 процента от нея ще бъдат собственост на Бритиш Америкън Тобакоу, а 58 на сто - на Ар Джей Рейнълдс.

По БТА

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?