Арест за 50 чужденци в Турция, заподозрени в съпричастност към "Ислямска държава"

След атентата преди седмица, за който се подозира, че стои Ислямска държава, Турция е извършила арести, сн. ЕПА/БГНЕС

Турската полиция арестува около 50 чужденци в Истанбул в неделя сутринта по подозрение, че са привърженици на терористичната "Ислямска държава", предадоха световните агенции

Полицията в Истанбул предприе мащабни операции срещу джихадистката терористична група "Ислямска държава" и лявоекстремистката група Революционен фронт партия за освобождение, които се смята, че са замесени в бомбения атентат в Анкара предишната събота, в който загинаха не по-малко от 102 души.

Едната операция е била предприета в района на Пендик на азиатския бряг на града, а другата в европейските райони на мегаполиса. Има информации, че при арестите е била ранена една жена.

Американското генерално консулство в Истанбул опроверга разпространените в социалната мрежа Туитър съобщения, че в града се очакват терористични атентати. В негово писмено изявление, се посочва, че "от страна на генералното консулство не са излъчвани подобни информации". "Нито това, че сме отправили предупреждения към американските граждани да стоят далеч от обществените места в Истанбул и от големи групи хора поради риск за сигурността им", допълва се в изявлението.

Споделяне

Още от Балкани

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?