Арестувани са десетки заподозрени за наркотрафик при операции в цяла Италия

Арестувани са десетки заподозрени за наркотрафик при операции в цяла Италия

Италиански подразделения за борба с мафията са арестували десетки заподозрени за трафик на наркотици при няколко операции срещу престъпни банди в Италия.

В района на Рим и на други места са заловени 51 заподозрени, съобщи днес агенция АНСА.

Предполага се, че задържаните са прехвърляли наркотици от своя база в района Тор Бела Монака в югоизточната част на италианската столица.

Междувременно финансовата полиция в град Павия в северния регион Ломбардия съобщи за 15 ареста или други мерки в няколко града.

Те са били насочени срещу престъпни банди от района на Милано, замесени в трафик на кокаин, пристигащ през Перу.

Съобщава се, че заловените са имали връзки с калабрийската мафиотска организация Ндрангета.

АНСА съобщи също, че следователи са извършили операции срещу наркотрафиканти в Торино в област Пиемонте, в Анкона в област Марке и в Каляри на остров Сардиния.

При тези операции са извършени 9 ареста.

В акцията са участвали над 300 карабинери от поделенията на авиобазата в Пратика ди Маре в столичната област Лацио. Включени са били също кучета и хеликоптери.

Масовите задържания на предполагаеми наркотърговци и конфискуването на големи пратки забранени вещества са обичайни на Апенините. През февруари служители на финансовата гвардия (силовото поделение на министерството на финансите) иззеха 1300 килограма кокаин в пристанищния град Джоя Тауро в област Калабрия.

Споделяне

Още от Европа