Арестувани са крадци на автомобил със спящи в него деца

Столични полицаи арестуваха двама мъже, откраднали автомобил заедно със спящите в него деца на 13 и 7 години, съобщи МВР. Децата на семейство албанец и българка, които са шведски граждани. Преди полунощ в събота на околовръстен път при разклона за жк "Овча купел", семейството спряло на бензиностанция "ОМV", за да зареди с гориво.

На задната седалка на волвото спели децата. 45-годишният собственик на колата и жена му слезли да платят на касата, а ключът останал на стартера на автомобила. Крадецът се вмъкнал в колата и потеглил.

От бензиностанцията веднага се обадили в полицията и започнало издирване на крадците.

Малко по-късно волвото, заедно с децата, е намерено изоставено в ж.к. "Овча купел 2".

По събраните улики криминалистите стигат до единия от автокрадците - 19-годишния Любомир П. Изяснено било, че на същата бензиностанция е имало и предишни инциденти с моторни превозни средства с чужда регистрация. Става ясно, че са забелязвани лица, които дебнели спиращите коли и отмъквали вещи от тях. Според получената информация, те се движели с пясъчнобежов "Фолксваген голф 2". Новите данни насочили спецполицаите и те открили такъв автомобил, паркиран в кв. "Горна баня".

Следите, иззети от него, ще бъдат подложени на допълнителна експертиза. Мъжът, ползващ колата, се оказал познайник на органите на реда - 21-годишният Калоян З. е регистриран за грабеж. След разпит той също е бил задържан за 24 часа. При претърсване в дома му са били намерени и иззети веществени доказателства, за които се подозира, че са свързани с противозаконното отнемане на волвото и евентуално с други подобни деяния.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: