Архитект арестуван за взрива в адвокатска фирма в Париж

Архитект арестуван за взрива в адвокатска фирма в Париж

При операция през изминалата нощ френската полиция задържа заподозрян във връзка с бомба в пощенска пратка, която преди ден избухна в адвокатска фирма в Париж и уби една жена, а други седем бяха ранени, предаде АП. 

Секретарка във фирмата е отворила доставения колет, съдържащ дървена кутия, в която е имало две взривни устройства. При последвалата експлозия жената е загинала. Сериозно ранен е адвокат от кантората.

Съдебна полиция е влязла в дома на майката на заподозрения мъж, където той живее, съобщи в петък полицията.

Задържаният е 45-годишен архитект, срещу който преди две години е имало оплакване, че е преследвал и малтретирал адвокатката Катрин Гуе-Жанселм, работеща в същата фирма.

Френските власти заявиха в петък, че изключват възможност експлозията да е терористичен акт. Продължава издирването на жената, която е доставила пратката.

Бившата адвокатска кантора на президента Никола Саркози се намира в същата сграда, разположена в центъра на Париж, но няма данни за връзка с инцидента. В сградата е разположена и фондация за опазване на спомена за Холокоста. Бомбата се взриви малко преди 13 часа местно време на четвъртия етаж на сградата, съобщи полицията. Някой влязъл в офиса и оставил пакет.

Името на жертвата все още не е съобщено, докато раненият адвокат е Оливие Бран. Очевидец казва, че е чул приглушена експлозия и по-късно е видял да изнасят руса жена от сградата.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?