Архитектът на Поморие се замесил в лихварски бизнес

Арестуваният преди ден архитект на Община Поморие Светозар Рашков ще бъде обвинен за престъпления по служба, съобщиха в петък от полицията в Бургас. Разследването на МВР е установило, че дълго време е бил замесен с лихварската група на издирвания от февруари "бизнесмен" Любен Джубрилов и е подпечатвал проекти от името на кмета.

Освен това според полицията Рашков е набъркан в солиден конфликт на интереси. Той има обща фирма със служител на общината, който е отговарял за европейските проекти. Честта да ги одобрява се падала именно на Рашков, който ги е подпечатвал с печата на кмета Петър Златанов. По време на обиска в кметството Златанов е предал своя печат на полицията, а в кабинета на архитекта е намерен втори такъв, вероятно подправен.

Главният архитект имал съвместен бизнес и с фирмата на сестра си Мариана Кехайова, която същевременно е управлявала и архитектурно бюро.

По лихварската линия на разследването полицията е установила, че Рашков е основен потребител на парите, събирани от лихварство. Незаконната лихварска група е ръководена от президента на Българската федерация по свободни бойни изкуства Любен Джубрилов, който все още е в неизвестност. Главният архитект е харчил парите основно за хазарт. Община Поморие се управлява от ДПС.

Споделяне

Още от България