Аспарухов: Оставете ДС, искам да гледам напред

Аспарухов: Оставете ДС, искам да гледам напред

"Оставете Държавна сигурност, оставете всички неща, които са свързани с историята. Аз искам да гледам напред". Това каза кандидатът за столичен кмет на БСП Бриго Аспарухов, след като в четвъртък Комисията по досиетата обяви агентурното минало на кандидати за местната власт. Аспарухов е щатен офицер от ДС, а след 1989-та оглави Националната разузнавателна служба (бивше Първо главно управление на ДС).

"Държавна сигурност е имало някога, всички сме работили в онази система. Не сме виновни за това, че сме се грижили за държавата си, напротив”, допълни Аспарухов.

Според него има какво да се извлече като опит “от този грешен и тъжен период”. По думите му сега ката държава в ЕС България трябва да види как най-добре да се използват парите от еврофондовете, “което е и една от задачите на всяко бъдещо управление и на София и на държавата”.

В четвъртък червеният предизборен щаб откри пред НДК бели шатри, в които събира от софиянци всякакъв нагледен материал, свързан с проблемите на града.

В палатките са изложени и снимки на бали с боклук, на замърсения въздух в столицата, на лоша инфраструктура и пр.

Запитан какви са предимствата му пред другите кандидати за кмет, Аспарухов посочи “различната ценностна система”. Искам да решавам проблемите, а не да ги прехвърлям, допълни той.

Споделяне

Още от България