"Атака" удостои Mediapool със специалното си внимание

Вестник"Атака" удостои със специално внимание нашия сайт Mediapool.bg. Публикуваният коментар и оценките в него трудно се поддават на преразказ. Шедьоврите не подлежат на пресъздаване, а и тъй като става дума все пак за оценка на официоз, решихме, че нямаме право да лишим читателите от всяко съждение и всяка дума в този текст:

"Информационната агенция със затихващи функции "Медиапул", която от години изпълнява слугински поръчки на драгалевския тарикат Иван Костов, през последния месец захвърли всички маски и категорично се самоопредели на страната на Октопода в битката, която поведоха новите управляващи и държавата срещу мафията.

Явно злобата, която Мавъра и все по-оредяващата му кохорта от изпълнители на мръсни политически поръчки се опитваха неуспешно да таят в първите месеци след парламентарните избори през миналата година към победителите от ГЕРБ и най-вече към АТАКА, вече не може да бъде прикривана и истинското лице на бутафорната партийка на смуглия Командир без армия лъсна без всякакъв грим и маска.

За какво иде реч - и най-непредубеденият читател, излъгал се да влезе в сайта на "Медиапул", на секундата попада под тежък идеологически обстрел, който го облъчва най-откровено с директни политически внушения, чиято единствена цел е заявена без никакви увъртания и бие право в десятката. А именно - за всички беди и несгоди в държавата са виновни само и единствено ГЕРБ и АТАКА, а единствените, които се опитват да сервират за пореден път светлото бъдеще на софрата на изстрадалия българин са, разбира се, великият и титаничен спец по абсолютно всички въпроси Иван Костов, плюс "социалният президент" Георги Първанов и верният му Яне, който Гоце яростно натиска през последните месеци с напразната надежда чрез него да разклати правителството на Бойко Борисов и отново да хвърли страната в тъй любимата на комунистите смутна и неясна обстановка, в която те са доказали, че най-лесно разиграват подмолните си ходове и плетат долните си интрижки.

През последните седмици въпросната агенция се превърна заедно с един напълно безпомощен сайт на Трактора, един вестник - лайномет и кабеларката със затихващи функции СКАТ, в абсолютен първенец по медийно отразяване на бутафорните напъни на останалия без симпатизанти и депутати ченгеджийски клонинг Яне Янев. Бегла справка показва, че най-малко през ден "Медиапул" отразява със затрогващо старание всички бръщолевения и откровени глупости, които ръси на поразия все по-объркания от безсилието си да угоди на своите господари тартор на РЗС. То не бяха искания за предсрочни избори, многомилионни подписки и закани за чутовни референдуми, чрез които ваклото Яне се кани да събаря правителството, парламента, ГЕРБ, АТАКА, Европейския съюз, международното положение и изобщо всички врагове, дръзнали да нарушат десетилетния кеф на неговите началници с дръзновено туптящи коминтерновски сърца и генералски пагони.

И всичко това е отразено от "Медиапул" с помпозен тон и език, подплатени с пишман анализаторски коментари, след които горкият читател се чуди дали иде реч за многострадалния любовник на Кигъна от село Кочан или за Барак Обама, примерно.

Но това далеч не е най-показателното за ролята, която играе агенцията на другаря Костов. Само през последните три - четири дни "Медапул" тръгна ва банк като публикува покъртителни материали, посочващи ясно и категорично чии интереси всъщност обгрижва. Особено показателни в това отношение са уникалните със своите глупости откровения на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов, по-известен с прякора си Мими, озаглавени "Темата "Алексей Петров" се използва за политически сметки", гарнирани с подзаглавието "Рано е да се каже дали назначаването му е било грешка".

"Много хора се опитват да трупат рейтинг от процеса срещу Алексей Петров и реализират свои политически сметки покрай това, каканиже без всякакъв свян ексминистър Мими и отсича - лидерът на "Атака" е сред хората, използващи темата за политически цели и си позволява волности при ръководенето на комисията си?!"

Накрая, за да не остане и капчица съмнение на чий Господ и Командир се кланя, Мими изтърсва гордо - "Алексей Петров можеше да бъде полезен на държавата, още е рано да се говори дали назначението му е било грешка!" Както се казва, тук всякакви коментари и анализи са излишни, защото пред фактите и Боговете мълчат. А фактите са, че Костов и неговите послушковци като въпросния Мими вече обявяват гръмко за кой отбор играят в битката държава срещу мафия, от която без всякакво преувеличение зависи бъдещето на родината ни - в отбора на Октопода. Внимание заслужава и елейното многословно описание на пленума на БСП в петък и загрижеността, с която "Медиапул" нищи различните варианти за развитие, пред които е изправена любимата ѝ партия-майка БСП. Най-големият потрес обаче идва от подзаглавието, с което е украсен въпросният материал - "Само Първанов може да обедини левицата!". Оставяме настрана другарския анализ, с който авторите се опитват да разрешат вътрешните крамоли в БСП и с който в крайна сметка съветват своите червени учители в политиката да пристанат на единствения достоен мъж в родната политика - агент Гоце.

Да се чуди човек дали чете информационната агенция на уж тъмносинята антикомунистическа партийка ДСБ или е попаднал на информационния бюлетин на президента от Сирищник или най-малкото на вестник "Дума".

Причината за свалянето на маските от страна на Костов и неговия слугинаж е повече от ясна. Кукловодите начело с Георги Първанов и техните спонсори от стройните редици на Октопода вече не могат да чакат и предусещайки своя безславен политически и финансов крах, хвърлят в боя срещу управляващото мнозинство от ГЕРБ и АТАКА в Народното събрание всички свои отчаяни козове.

Само че за съжаление на другаря Костов, и този последен напън на неговите господари от "Позитано", "Дондуков" и мафията е обречен на провал. Или както обичаха да казват любимите на драгалевския тарикат интербригадисти - Но пасаран! И не за друго, а защото така поиска българският народ с вота си на 5 юли."

*Публикувано без всякаква намеса от страна на Mediapool

Споделяне

Още от България