Надежда Нейнски за "Единство" и преговорите с ДСБ

Атаките срещу нас показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ

Целта на тези, които останаха в СДС, е да обслужват управляващите

Атаките срещу нас показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ

"Атаките срещу опитите на традиционната десница да се обедини, като тези на вътрешния министър Цветан Цветанов, показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ”. Такъв извод направи в понеделник пред бТВ  Надежда Нейнски, бивш лидер на СДС.

Евродепутатът прекрати членството си в Съюза на демократичните сили след като ръководството на "Раковски“ 134 влезе в договорка с премиера Бойко Борисов и изключи депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров от формацията. След тях още двама депутати се самоизключиха от партията.

Наскоро Нейнски оглави преговорите с ДСБ от името на изключените и напусналите СДС, основали Съюз "Единство", които целят възстановяването на Синята коалиция за парламентарните избори догодина.

"Процесът тече от известно време. Целта е останалите хора в СДС да обслужат интересите на ГЕРБ,” коментира още Нейнски нападките на управляващите, някои от които бяха насочени лично срещу нея.

"Управляващите наричат СДС марка. Необходим им е символ, който да ги легитимизира като демократичния партньор на СДС,” продължи бившият външен министър на България.

Нейнски се усъмни доколко демократична партия е ГЕРБ. "Виждате какво се случва, например, с избора на конституционен съдия, за който дори президентът даде своята оценка,” посочи тя.

"Единството е единствената формула за десницата, за да стане гарант, че демократичните промени в България няма да бъдат променени,” заяви Надежда Нейнски. По думите ѝ ключово е да бъде съхранена истината за реформите в България.

"Не сме герои в сериала "Листопад", за да си прощаваме,” каза Нейнски в коментар на отношенията ѝ с друг бивш лидер на СДС Иван Костов, с когото, след разединение в миналото, сега търсят обединение.

Споделяне

Още от България