Австралийско риалити шоу в Сирия е попаднало под обстрел от джихадисти

Участниците в австралийското риалити

Участниците в австралийско телевизионно риалити шоу, което води кандидатите във военни зони, са попаднали под обстрел в Сирия от страна на групировката "Ислямска държава" (ИД), съобщи телевизия Ес Би Ес, цитирана от Франс прес.

Ес Би Ес трябваше да излъчи във вторник вечерта първата от трите части на предаването "Върни се откъдето си дошъл", което следи обикновени австралийци в бежански лагери в Сирия, Ирак или Мианма. Публикувани от телевизията кадри показват трима от шестимата участници, заобиколени от въоръжени мъже с бронежилетки, да тичат приведени, за да се скрият зад сгради при звуците на минометна стрелба.

"Добре, това е стрелба. Наведете се, съвсем ниско. Клекнете зад тази стена. Не искаме да ни открият. Точно срещу нас са", съветва един от водачите на групата на английски.

Снимачният екип е бил "ескортиран под охрана до сирийската фронтова линия от кюрдски бойци, които отбранявали застрашено от ИД село, и се е озовал под обстрел от разположени наблизо бунтовници от (групировката)", обяснява Ес Би Ес в изявление.

Телевизията уверява, че безопасността на техниците и кандидатите е от първостепенно значение.

Никой от показаните на видеозаписа хора обаче не носи шлем, отбелязва Франс прес.

Групата участници била придружена и от частна охранителна фирма.

"Въоръженият охранителен екип е бил подготвен за подобен инцидент и бързо е реагирал, за да обезпечи сигурността на участниците и снимачния екип", казва телевизията.

Предаването вече е било снимано в Афганистан, Сомалия и Индонезия.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?