"Автомагистрали - Черно море" ще получи 10 млн. лв. за ремонта на "Тракия"

Компанията има да получава общо 40 млн. лв. за участъка между Чирпан и Стара Загора

Ръководството на "Автомагистрали - Черно море" се срещна с министъра на регионалното развитие арх. Виолета Комитова в понеделник

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че е осигурило 10 млн. лв. за първоначално плащане на "Автомагистрали - Черно море" за ремонта на нагънатия участък на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.

Общо шуменската фирма има да получава около 40 млн. лв. за изпълнените строително-монтажни работи от държавната компания "Автомагистрали".

Първите 10 млн. лв. от тях са осигурени от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Те ще бъдат преведени на държавната компания, която от своя страна ще ги плати на "Автомагистрали - Черно море", се казва в съобщението на МРРБ.

В понеделник министърът на регионалното развитие арх. Виолета Комитова се срещна с представители на частната компания и на КНСБ, заради забавените плащания към частната фирма.

Извършеният ремонт от "Автомагистрали - Черно море" на участъка от "Тракия" е приет от "Автомагистрали".

Междувременно запорът на сметките на държавната компания е премахнат, а в касата ѝ са оставени около 100 млн. лв., за да може да се разплаща със строителите, съобщи министърът на финансите Асен Василев в понеделник по време на брифинг.

За качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на контрол от страна на гражданите. Те трябва да сигнализират Министерството на регионалното развитие в случай на недобро състояние на пътната настилка, каза арх. Вилоета Комитова.

Тя повтори тезата си, че според нея най-скъпото строителство е незавършеното и затова държи работата по започнатите обекти да бъде приключена.

Споделяне

Още от Бизнес