Българин е сред загиналите в катастрофа на товарен самолет до Манила

Трима души, сред които и българин, загинаха при катастрофа на транспортен самолет Ан-12 близо до филипинската столица Манила. Катастрофата е станала късно в сряда, а другите двама загинали са граждани на Русия.

По-рано бе съобщено, че трима членове на екипажа на товарния самолет – двама руснаци и един гражданин на България, се водят за безследно изчезнали. По време на спасителната операция обаче техните тела бяха намерени в близост до изгорелия корпус на самолета.

Машината се разби на оризово поле при заход за кацане на международното летище "Кларк", разположено на около 35 км от Манила в сряда, 21 април. На борда на самолета избухнал пожар, което принудило пилотите да извършат аварийно приземяване. При неуспешния опит за кацане товарният самолет се ударил в земята, разполовил се е и избухнал в пламъци.

Според оповестената информация екипажът на самолета е включвал шестима души. По уточнени данни, в него са пътували трима руснаци. Единият от тях, пилотът Юрий Точений, е оцелял. От горящите отломки са извадени живи двама граждани на Узбекистан – помощник-пилотът Дмитрий Страминский и техникът Борхадир Рузиев.
Имената на жертвите не се съобщават.

Разбилият се товарен самолет Ан-12 е бил отдаден на лизинг на местна авиокомпания във Филипините и се е използвал за вътрешни полети в страната. По време на катастрофата е летял от Мактана за филипинската столица Манила.

Споделяне

Още от България