Българин осъден на 7 години затвор в Испания за опит за убийство

Българинът Борис Славов беше осъден на 7 години затвор в Испания, заради това, че намушкал приятелката си, съобщават испанските медии. Драмата се разиграла на 15 декември 2007 г. в южната част на испанския остров Гран Канария. Около 15.30 часа между 54-годищния Борис и приятелката му Сибил възникнал спор в дома на жертвата. Борис грабнал нож с 10-сантиметрово острие и намушкал жертвата два пъти в областта на корема и гърдите.

После в продължение на 6 часа не ѝ оказал никаква помощ, въпреки молбите ѝ. Седял до нея и чакал да умре от кръвоизлива, като ѝ казал, че след това щял да се самоубие със същия нож. Накрая жертвата казала на Борис, че в гардероба си има скрити 1000 евро, помолила го да ги вземе, в замяна на което той да отиде да потърси помощ.

Борис взел парите, но вместо да потърси помощ, избягал към летището на остров Гран Канария, където бил арестуван. През това време Сибил успяла да излезе и сама да потърси помощ.

Причина за свадата, довела до кървавата развръзка, била прекомерната употреба на алкохол от страна на Борис. Именно  това обаче се оказало смекчаващо обстоятелство при произнасянето на присъдата срещу него. Съдът в Лас Палмас преценил, че той е посегнал на приятелката си под влияние на алкохола.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?