Българите по света подкрепят протестите у нас

Българите в чужбина следят с надежда и тревога надигащото се недоволство срещу най-корумпираното държавно управление в Европейския съюз, съобщи в декларация тяхната организация Съюз на българите по света "Бъдеще".

Те следят протестите в София с надежда, че честните хора, имащи гражданска позиция, най-накрая ще изгонят корумпираното правителство чрез гласа на уличния протест, след като то отказва да чуе гласа на морала.

Българите по света изразяват тревога от това, че властта използва насилие срещу протестиращите и "окървави мирния протест на студенти, еколози, лекари и млекопроизводители на 14 януари".

Според "Бъдеще", враг на демокрацията и на развитието на България не са протестиращите, а управляващите, които организираха "срамни и прозрачно-глупави провокации, за да се разправят с протеста чрез полицейско насилие".

Показателно е, че нито една сериозна западна медия не се хвана на тази въдица.

Отразяването на протеста в световните медии неизменно подчертава неговата първична мотивация: недоволството и възмущението на гражданите от корумпираното, мутренско управление на правителството на тройната коалиция.

Ръководството на организацията призовава всички членове и симпатизанти в този труден за българската демокрация момент да застанат на страната на протестиращите, да ги подкрепят морално и материално и да работят за пълното компрометиране на правителството на Сергей Станишев в чужбина.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?