Българите предпочитат Германия и Италия за Великден със самолет

Българите предпочитат Германия и Италия за Великден със самолет

Най-предпочитаните дестинации със самолет за Великден на българите са Германия (18.8%), Италия (15.3%), Великобритания (12.6%) и Испания (11.1%). Това показва проучване на онлайн туристическа агенция eSky на база броя купени авиобилети за периода от 6 до 10 април.

Сред най-популярните дестинации в Германия са Франкфурт и Мюнхен. Италия се посещава най-вече заради Рим и Милано - с почти еднакъв брой закупени самолетни билети за периода.

Безспорният фаворит сред пътуващите със самолет е Лондон е с близо 10% дял от всички закупени билети за периода.

Данните не са изненадващи, предвид големия брой българи, живеещи в тези градове, наличието на изгодни полети и множеството културни забележителности.

Най-голям брой пътуващи към родината ще има от същите държави, но с по-различно процентно разпределение. Близо една четвърт от купените билети се пада на българите в Германия (24.2%), следвана от Великобритания (15.1%), Италия (12.4%) и Испания (10.6%).

Най-много българи се прибират от Лондон, Рим, Мадрид, Франкфурт и Берлин.

Билетите за чужбина са стрували средно 113 евро в двете посоки, а еднопосочните – средно 71 евро.

Пътуващите към България са заплатили средно 110 евро за двупосочен билет, а най-евтини за периода се оказват еднопосочните към страната – средно 53 евро.

Анализът на eSky показва, че макар и Великден да е вече близо, все още могат да се намерят изгодни самолетни билети по много от популярните маршрути.

Споделяне

Още от Бизнес