Българите са работили по инфраструктурни проекти за 2,5 млн. долара в Кербала

Около 30 гражданско-военни проекта на приблизителна стойност 2 500 000 долара са изпълнени с помощта на българските военнослужещи от първия, втория и третия пехотен батальон в провинция Кербала, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Проектите са за възстановяване на училища, детски градини, болници и инфраструктурни обекти. Сред по-големите са проект за осъвременяване на центъра на Кербала и подобряване на организацията на транспорта в града на стойност 190 000 долара и проект за възстановяване на транспортни артерии и строеж на мост в град Ал Хиндия на стойност 180 000 долара.

С помощта на българските военни е осъществен проект за ремонт на началното училище в град Ал Хайрат на стойност 47 000 долара. Изградени са два водни кладенеца в град Аин Ал Тамур - Извор на фурмите. Кладенците са с няколко каптажа и подпомагат основния поминък на населението - отглеждането на фурми.

През тази година българските военнослужещи са дарили хранителни продукти и един тон бутилирана минерална вода на два дома за стари хора в Кербала. По повод Празника на детето - 1 юни, са дарили играчки за деца на лечение в болницата в Кербала, а в началото на учебната година - тетрадки, учебни помагала, футболни топки и други спортни принадлежности за учениците.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: