Българо-германска компания прави завод за кухненско обзавеждане в Кюстендил

"Интернешънъл инвестмънт кампъни" ще инвестира 26 млн. лв. в предприятието и ще разкрие 40 нови работни места

Българо-германска компания прави завод за кухненско обзавеждане в Кюстендил

Българо-германската компания "Интернешънъл инвестмънт кампъни" ООД ще инвестира 26 млн. лв. в предприятие за кухненско обзавеждане край Кюстендил. Дружеството получи сертификат за първокласен инвеститор клас "А", съобщи Министерството на икономиката.

Плановете са в новата автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели да бъде използвана технологията на основния доставчик – немското дружество IMA Shelling Group GmbH. Той ще оборудва цялото производствено хале на инвеститора с нова технология за производство по поръчка. Пазарите, на които дружеството ще се фокусира са както българския, така и страните от Балканския полуостров, е посочено в съобщението.

В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 40 нови работни места.

Дружеството "Интернешънъл инвестмънт кампъни" е учредено през есента на 2020 г. с капитал 5001 лв. Негови собственици са Добромира Ангелова Карева, чийто дял е 3334 лв., а останалите са на Едуард Шот от Германия, показва справка в Търговския регистър. Според него Добромира Карева е собственик и на туропаротрската фирма "Ди енд Ес Премиум Травъл".

Това е поредният сертифициран проект от началото на 2021 г. Общият им брой вече възлиза на 12 с планирани инвестиции за над 750 млн. лв. и близо 1200 нови работни места.

Десет от проектите са извън столицата, в това число един в община с безработица над средната за страната. Шест проекта са във високотехнологични производства и услуги.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?