Български автобус се обърна в Унгария, 21 ранени

архивна снимка БГНЕС

Български автобус, пътувал от Залцбург за България, се е обърнал малко преди полунощ в понеделник на магистралата край унгарския град Сегед,  съобщи унгарската информационна агенция МТИ. Ранени са били 21 души от общо 37.те пътника, единият от които е унгарец.

Пристигналите на мястото на инцидента 11 линейки са откарали пострадалите в болници в Сегед, Кечкемет и Сентеш. По данни на говорителя на областното полицейско управление в Чонград Саболч Сенти 7 души са в тежко състояние, а един е с опасност за живота.

Превозното средство е на фирма "Карат С", собственикът на фирмата Миролюб Столарски потвърди, че седем от пътниците са останали в болница в Унгария. Леко пострадалите вече се извозват с автобуси до България.

"Излязъл е автобусът от пътя. Причината се разследва. 100 процента не е заспиване. Вече са два автобусите там. На втория час вече имаше един сръбски автобус, който чакаше да вземе пътниците. В момента от унгарската полиция разпитват пътниците. Който бъде освободен, качваме го на автобуса и го прибираме в България", каза Столарски, цитиран от БНР.

Останалите пътници в автобуса, които не са пострадали по време на катастрофата, са превозени в Кищелек, където им е осигурена храна. Там те очакват превоз от България.

Две млади българки са разказали, че са спели по време на инцидента, както и повечето останали пътници. Те се събудили, когато превозното средство излязло от пътя и се обърнало на една страна в канавката. Предното стъкло на автобуса било разбито, а по магистралата бил разпръснат багажът им.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?